VICE TV Nederland
×
footer logo
© 2020 VICE Media LLC
×
 

DEZE WEEK OP VICE TV

May 25, 2020, 13:14

Week 22: The Gay Marriage Scam, taarten bakken en transgender militairen

25/05/2020 t/m 31/05/2020

Donderdag is dé dag voor docu’s op VICE tv en in de komende weken zenden we docu’s uit over queer thema’s. Deze week lichten we ‘The Arranged Gay Marriage Bureau’ door, duiken we in de discriminatie van transgender personen in het Amerikaanse leger en gidsen je door de geschiedenis van ‘American History X’ in VICE Guide to Film.

KIJKTIP

THE GAY MARRIAGE SCAM
In ‘Gay Marriage Scam’ gaat activist en muzikant Reeta Loi op zoek naar liefde via een organisatie die huwelijken arrangeert voor queer mensen met een Indiase achtergrond. Hoe langer Reeta gebruikmaakt van deze service, hoe meer zij opmerkt dat niets is wat het lijkt en dat haar kansen om via deze weg liefde te vinden nihil zijn.

DONDERDAG OM 20:30

VOOR DE FILM LIEFHEBBERS

THE VICE GUIDE TO FILM: TONY KAYE VS. HOLLYWOOD
Gooi een zak popcorn in de magnetron en plof neer voor een aflevering van ‘The VICE Guide to Film’. In deze aflevering blikt regisseur Tony Kaye terug op zijn controversiële debuutfilm American History X. Aan het einde van de rit ontstond er namelijk een ware strijd tussen Tony en Hollywood-bazen over de uiteindelijke film waardoor Tony tevergeefs van alles uit de kast moest trekken om zijn naam van het project te halen. Maandagavond geen tijd? Zaterdag kun je deze aflevering nog een keertje terugzien om 19:30.

MAANDAG OM 21:30

TV VOOR FOODIES

THE PIZZA SHOW
Aangezien alle restaurants momenteel nog dicht zijn kunnen Insta-foodies dit gat in hun leven momenteel alleen dichten met fancy afhaalmaaltijden voor op de ‘Gram’. Niet getreurd want voor alle liefhebbers van lekker eten zenden wij van maandag tot en met vrijdag om 19:15 ‘The Pizza Show’ uit waarin je de heerlijkste pizza’s van over de hele wereld voorbij ziet komen.

MAANDAG T/M VRIJDAG OM 19:15

DOCU OP DONDERDAG

TRANSGENDER U.S. SOLDIERS
Transgender soldaten in de Verenigde Staten gaan onder het bewind van president Trump een onzekere toekomst tegemoet. VICE sprak Rachel Waverly, een soldaat die denkt dat haar ontslag uit het leger te maken heeft met haar genderidentiteit. Ondanks dat Trump zijn verbod op transgender personen in het leger pas later implementeerde, spreekt het verhaal van Rachel boekdelen over hoe makkelijk het dankzij de huidige bureaucratie is om ‘ongewenste’ personen uit het leger te weren – zelfs voordat het verbod officieel werd.

DONDERDAG OM 21:00

Logo