Boxing ’82 - VICE TV Nederland
×
footer logo
© 2020 VICE Media LLC
×

boxing
'82

Uppercuts en levenslessen uit Rotterdam-Zuid.
hekkie
hekkie
hekkie
hekkie
hekkie
hekkie

TRAILER

TRAILER

OVER BOXING '82

De docuserie Boxing ’82 vertelt het komische en bij tijden ontroerende verhaal van een boksschool in zwaar weer, die zich net als zijn leden terug omhoog probeert te knokken. Maar Boxing ’82 is meer dan alleen een plek waar mensen komen om te vechten – de school vervult in de soms harde omgeving van de Rotterdamse Afrikaanderwijk ook een sociale rol. De boksers en trainers zijn boven alles een familie.

Sinds een incident, twintig jaar geleden, heeft de school aan geen enkele bokswedstrijd van de Nederlandse boksbond mogen deelnemen. Aangespoord door een nieuwe generatie jonge boksers krijgen de veteranen eindelijk de kans om te vechten voor eerherstel op een boksgala.
In vijf afleveringen volgt Boxing ‘82 de trainers en boksers in aanloop naar de wedstrijd die alles voor de boksschool kan veranderen. De kleurrijke karakters van de school vormen samen een sociaal vangnet binnen de Afrikaanderwijk – een arbeiderswijk in Rotterdam bekend om z’n etnische diversiteit en hoge werkloosheid. Zo is er de 89-jarige trainer Jaap, wiens leven volledig in het teken staat van de boksschool. Maar ook bokser Mike, die dankzij Boxing ‘82 op het rechte pad is beland.
No episodes found

In het nieuws