The Dark Side of the Ring - VICE TV Nederland
×
footer logo
© 2020 VICE Media LLC
×

DARK SIDE
OF THE RING

Ontdek de duistere geheimen van iconische worstelaars
WORSTELEN
IS ECHT,
MENSEN
ZIJN NEP.
08 JUNI
08 JUNI
08 JUNI
08 JUNI
08 JUNI
20:30

TRAILER

TRAILER

OVER DARK SIDE OF THE RING

In de professionele worstelwereld is het personage dat je neerzet net zo belangrijk – misschien zelfs belangrijker – dan je techniek. Een zorgvuldig ontwikkeld personage is wat een goede worstelaar van een iconische vechter onderscheidt. Alleen kan je daar ook te ver in gaan…

‘Dark Side of the Ring’ ontrafelt de verweven verhalen van legendarische worstelaars en hun karakters uit de ring en onthult zo hun donkerste geheimen.

 

Volgende week te zien

MA08 JUN20:30The Last of the Von Erichs
DI09 JUN00:40The Last of the Von Erichs

OVER DE WORSTEL-ICONEN

BRUISER BRODY

Frank Donald Goodish was een professionele Amerikaanse worstelaar die bekend werd onder de naam Bruiser Brody. Ondanks zijn brutale en ongecontroleerde persona, was zijn privéleven het tegenovergestelde. In 1988 werd de onoverwinnelijke Bruiser Brody om het leven gebracht in zijn kleedkamer. De Brody Moord blijft een van de meest controversiële onderwerpen in de geschiedenis van worstelen.

RANDY SAVAGE & MISS ELIZABETH

‘Macho Man’ Randy Savage was de flamboyante worstelaar met een kenmerkende rauwe stem. Miss Elizabeth was het tegenovergestelde: vrouwelijk, zachtaardig en elegant. Samen vormden ze decennialang het power couple van de worstelwereld. Hun persona’s botsten echter met hun echte leven en hun liefdesverhaal ontplofte, met tragische gevolgen.

BRET HART

Bret Hart, ook wel ‘The Hitman’ genoemd, wordt beschouwd als een van de beste worstelaars aller tijden. In 1997 eindigde hij zijn carrière als WWF-worstelaar na de veelbesproken Montreal Screwjob, één van de meest beruchte off-script momenten in het worstelen. Een complot dat de sport tot de dag van vandaag tekent.

GINO HERNANDEZ

Gino Hernandez, ook bekend onder de naam Gorgeous Gino, was een jonge getalenteerde worstel-ster die harten sneller deed slaan. Zijn carrière eindigde op 28-jarige leeftijd door een tragische drugsgerelateerde moord. Althans, dat is wat de familie van de worstelaar 30 jaar lang voor waar hield...

DE FAMILIE VON ERICH

De worstelfamilie Von Erich met de legende Fritz Von Erich als pater familias, kende een tragisch eind. De laatste overlevende broer Kevin Von Erich blikt terug op de onontkoombare gebeurtenissen. Hoe hebben ouderlijke invloeden, broederlijke rivaliteit en de gevaarlijke worstelwereld een eind gemaakt aan de eens zo iconische familie?

THE FABULOUS MOOLAH

De carrière van The Fabulous Moolah begon in de late 40s. Nadat ze in 1956 de grootste vrouwelijke worstel-ster werd door 12 vrouwen in 1 avond te overwinnen, begon Moolah aan haar reis door het land en vergaarde een team vrouwelijke worstelaars die ze zelf zou opleiden. Haar carrière liep echter niet onbevlekt. Na haar dood wordt haar erfenis verder onderzocht na enkele controversiële beschuldigingen.

In het nieuws