Dopesick Nation - VICE TV Nederland
×
footer logo
© 2020 VICE Media LLC
×

DOPESICK
NATION

STOP
MET
OORDELEN
EN BEGIN
23:40

TRAILER

TRAILER

OVER DE SHOW

In Zuid-Florida maakt de opiaten-epidemie heel wat slachtoffers. Mensen met een verslaving komen naar deze zonnige kusten in de hoop op subsidies om hun opname te kunnen betalen maar de beschikbaarheid van de drug maakt hun slaagkansen erg klein.

Frankie en Allie doen er alles aan om mensen met een heroïneverslaving voorgoed van de drug af te helpen. En ook al blijkt de verslaving soms te sterk, toch blijven ze proberen en blijven ze mensen de kansen geven die ze zelf nodig hadden.

Deze week te zien

DI14 JUL23:40All In The Industry
WO15 JUL03:20All In The Industry
WO15 JUL23:40The Young & The Desperate

VOLLEDIGE AFLEVERINGEN

OVER DE HOSTS

ALLIE SEVERINO

Allie raakte verslaafd aan pillen toen ze nog op de middelbare school zat maar wist uiteindelijk af te kicken. Tegenwoordig zet ze zich in om andere personen met verslaving te helpen. En dat doet ze zonder een blad voor de mond te nemen.


Allie over het belang van eerlijkheid

"Als iemand in je naaste omgeving verslaafd is moet je niet lullen. Stop met het probleem te ontkennen en geef het probleem de aandacht die het verdient."

FRANKIE HOLMES

Dat verslaving een ziekte is met een grote kans op hervallen weet Frankie beter dan hij zou willen. Tegelijkertijd helpt het hem dagelijks in zijn werk met mensen met verslaving.


Frankie over de stigma's rond verslaving

"Het is niet omdat je een verslaving hebt dat je een nietsnut bent. Iedereen heeft zo zijn eigen verhaal, en het kan iedereen overkomen. In plaats van mensen te veroordelen, kan je ze beter proberen te helpen."