Het Geldspel - VICE TV Nederland
×
footer logo
© 2020 VICE Media LLC
×

HET
GELDSPEL

Nooit meer skeer in 4 afleveringen
mede
betaald
door
PEAKS
mede
betaald
door
PEAKS

TRAILER

TRAILER

OVER HET GELDSPEL

Alles wat leuk is kost geld, en misschien wel precies daarom hebben we er altijd te weinig van. Daar heeft Abel geen zin meer in. Hij wil snappen hoe de wereld van keiharde knaken nou eigenlijk werkt.

Geld, en dan vooral ervoor zorgen dat je er zo veel mogelijk van binnenharkt, lijkt wel één groot spel, waarin iedereen hetzelfde doel heeft: get rich or die tryin’. Maar wat zijn de regels van het spel? En hoe kan je winnen?

Abel gaat in vier afleveringen op zoek naar het geheim achter het grote geld.

In de eerste aflevering stelt hij de vraag of het eigenlijk wel oké is om altijd maar meer geld te willen. Spoiler: ja. Maar de vraag blijft: hoe verdien je (meer) geld? Het antwoord: met geld.
Om aan dat geld te komen duikt Abel in de tweede aflevering in het bankwezen en ontdekt alles over lenen en schulden. Maar niemand zit te wachten op nóg meer schulden, en Abel al helemaal niet.
Daarom neemt hij cryptocurrencies onder de loep in aflevering 3. Het nieuwe digitale goud biedt heel veel mogelijkheden, maar rijk wordt Abel er niet van.
Om te kijken of het ook anders kan ontdekt Abel in de laatste aflevering de wereld van alternatieve economieën.

 

No episodes found

MEER WETEN?

Abel

Abel is punkzanger, vlogger, journalist, rapper en bovenal een liefhebber van dure dingen. Omdat hij geen zin meer heeft om zich druk te maken over geld wil hij er meer van. Hoe hij dat moet doen, rijk worden, zoekt hij uit in Het Geldspel.

Peaks

Beleggen alleen voor de happy few? Dat vinden ze onzin bij Peaks. Volgens hen moet iedereen kunnen beleggen. Of je nou heel veel geld hebt of maar een beetje, en of je nou verstand hebt van de financiële wereld of niet. Daarom heeft Peaks een app gebouwd die geld opzij zet en beleggen toegankelijk maakt voor iedereen. Weet wel dat je met beleggen altijd risico neemt en dat je een deel van je inleg kúnt verliezen. Check voor meer info peaks.nl.