The Therapist - VICE TV Nederland
×
footer logo
© 2020 VICE Media LLC
×

THE
THERAPIST

Bekende Nederlanders gaan in therapie bij Glenn Helberg
ADEM in
adem uit
...
laat los
ADEM in
adem uit
...
laat los

TRAILER

TRAILER

Over The Therapist

In The Therapist ondergaan bekende Nederlanders en Vlamingen een behandelsessie met psychiater-psychotherapeut Glenn Helberg, om te ontdekken wat er schuilgaat achter hun publieke imago en een bijdrage te leveren aan het doorbreken van stigma’s rondom therapie.

 

Samen met Glenn onderzoekt politica Sylvana Simons waarom het beeld dat veel mensen van haar hebben niet overeenkomt met het beeld dat zij van zichzelf heeft. Ze vertelt openhartig over de moeilijkheden die ze heeft gehad in de relaties met zowel haar vader als vorige partners.

De half-Nederlandse, half-Curaçaose rapper Fresku wordt geconfronteerd met zijn verleden en grote emoties. Hij praat over zijn jeugd in Curaçao en de worstelingen met identiteit als een Nederlander op het eiland, en als Antilliaan in Nederland. 

Met rapper Lange Frans gaat Glenn dieper in op Frans’ ruzie met zijn voormalig beste vriend en zakenpartner Baas B en de negatieve spiraal waarin het leven van Frans vervolgens terecht kwam. Lange Frans spreekt zich ook openlijk uit over zijn gevecht met verslavingen. 

 

De Vlaamse actrice, zangeres en tv-persoonlijkheid Evi Hanssen vertelt over de gevolgen van een moeilijke periode in haar leven waarin haar moeder borstkanker kreeg, haar broer aan een psychose leed en ze zelf middenin een scheiding zat. Met de hulp van Glenn probeert weer te genieten van het nu.

Auteur en columnist Herman Brusselmans schrijft zijn ziel neer in zijn boeken en heeft zich altijd eerlijk uitgesproken over zijn gevecht met angststoornissen en alcoholverslaving. Hermans angsten leiden soms tot felle woedeaanvallen waar vooral zijn geliefden de dupe van zijn. Samen met Glenn probeert hij deze te verhelpen.

No episodes found

BIOGRAFIEËN

Glenn Helberg

Glenn Helberg is een Curaçaos-Nederlandse psychiater. Helberg zet zich in voor de gelijke behandeling van mensen die worden gediscrimineerd op basis van huidskleur, afkomst of seksuele geaardheid.

Sylvana Simons

Sylvana Simons begon haar tv-carrière bij TMF, om vervolgens programma’s te presenteren voor SBS6 en RTL4. Tegenwoordig heeft Sylvana haar eigen politieke partij onder de naam BIJ1, waarmee ze zich inzet voor gelijke kansen voor iedereen.

Fresku

Rapper Fresku (Roy Reymound) werd geboren in Eindhoven met een Nederlandse moeder en Curaçaose vader. Door de jaren heen heeft Fresku bewezen een creatieve duizendpoot te zijn met onder andere zijn theatershow Welkom bij de Fresku Show.

Lange Frans

Lange Frans werd bekend als Nederlands rapduo met Baas B, waarmee hij opgroeide in Diemen. Na een talentenjacht, rapbattles, en de release van een aantal singles zetten ze zichzelf op de nationale kaart. Lange Frans is als presentator en gast ondertussen ook een bekend tv-personage geworden.

In het nieuws